Rapusa de anorexie: a murit cea mai slaba femeie din lume

Kate Chilver avea 31 de ani si suferea de anorexie de la varsta de 12 ani. Dupa o lupta de aproape doua decenii, organele fetei au cedat si aceasta a murit.

Femeia cantarea doar 31 de kilograme. Ea slabise atat de mult incat anumite parti ale stomacului si ale intestinului s-au necrozat din cauza lipsei de irigare cu sange.

De cand a inceput sa aiba simptomele bolii, Kate si-a petrecut viata in spitale sau in centre specializate unde medicii incercau sa o determine sa manance.

Un index normal al masei corporale este intre 20 si 25, iar tot ce este sub 15 semnaleaza prezenta anorexiei severe. Indicele corporal al lui Kate ajunsese chiar sub pragul de 12, la 9.

O stiam pe Kate din 2004. Era bolnava de anorexie de la varsta de 12 ani. A fost internata prima oara la varsta de 15 ani. Uneori, indicele masei ei corporale a scazut la 9. Foarte rar intalnim cazuri in care acesta sa fie de 10, deci Kate era intr-un stadiu dramatic“, a declarat Frances Connan, psihologul care a tratat-o pe tanara in adolescenta.

Pe parcursul celor 19 ani, Kate a fost externata de doua ori, pentru perioade de 6 luni. Cu toate acestea, de indata ce se vedea afara, tanara se reapuca de vechile obiceiuri si ajungea, din nou, la o greutate infricosator de mica.

Terapeutii femeii au declarat ca aceasta nu reactiona nici la terapia medicamentoasa, nici la psihoterapie si era dependenta de sport. Examenul postmortem a scos la iveala faptul ca inima ei era de doua ori mai mica decat ar fi fost normal.

Medicul care a autopsiat-o pe Kate sustine ca aceasta a fost cea mai slaba persoana pe care a operat-o vreodata si ca starea in care se aflau organele femeii era de nedescris.

In luna iulie, femeia a fost internata in spital din cauza unor dureri abdominale. In urma investigatiilor, specialistii au descoperit ca o parte a sistemului ei digestiv se necrozase. Acest lucru s-a intamplat din cauza problemelor vasculare declansate de absenta tesutul adipos din abdomen.

Chirurgii nu au mai putut face nimic pentru Kate pentru ca aceasta era atat de slaba incat nu ar fi supravietuit. Medicii au incercat sa o aduca la o greutate normala, dar nu au reusit. Femeia s-a chinuit pana ieri, cand a decedat.

Anorexia este cea mai comuna cauza a deceselor cauzate de boli psihice. O femeie din 200 si un barbat din 2000 sufera de anorexie. 5% din suferinzi vor muri din pricina complicatiilor produse de malnutritie. 

Leave A Comment...

*