Implanturile cu silicon trebuie inlocuite periodic

Femeile care îsi fac implanturi mamare cu silicon vor avea nevoie probabil de o interventie chirurgicala suplimentara peste 8-10 ani pentru a evita complicatii cum ar fi ruperea implantului, avertizeaza Administratia americana pentru alimente si medicamente /FDA/, transmite Agerpres.

Mai mult, FDA pregateste o revizuire a standardelor de siguranta pentru implanturile de sani cu silicon, dupa ce o serie de studii desfasurate pe termen lung au indicat, între altele, ca exista o legatura între astfel de implanturi si o forma rara de cancer.

‘Elementul-cheie este însa ca implanturile mamare nu sunt facute pentru o viata. Cu cat un implant este tinut mai mult, cu atat este mai probabil sa apara complicatii’, a subliniat Jeff Shuren, director al Centrului FDA pentru apatura si radiologie.

Potrivit studiilor realizate, pana la 70% dintre femeile americane care au suferit interventii pentru reconstructia sanului si pana la 40% dintre cele care au facut operatii de marire a sanilor prin implanturi cu silicon au avut nevoie de o noua interventie într-un interval de 8-10 ani.

Potrivit FDA, cele mai obisnuite complicatii dupa astfel de interventii sunt întarirea zonei din jurul implantului, necesitatea unei noi operatii si ruperea implantului, dar au fost înregistrate si alte probleme, de la cicatrici si dureri pana la infectarea inciziei.

S-a constatat totodata existenta unei anumite corelatii între implanturi si limfomul cu celule anaplazice mari /ALCL/, o forma de cancer care afecteaza circa 3000 de americani pe an. Astfel, între 1997 si 2010, s-au înregistrat circa 60 de cazuri de ALCL la femei din întreaga lume, din randul celor 5 pana la 10 milioane de femei cu implant mamar.

În 2010, în SUA au fost realizate aproape 400.000 de operatii de reconstructie sau marire a sanilor, potrivit Societatii americane de chirurgie plastica

 

Foto: AP 

Leave A Comment...

*