Ametesti cand te ridici din pat? S-ar putea sa ai probleme cu inima!

Daca ametesti atunci cand te ridici brusc din pat, s-ar putea sa fii mai vulnerabil in fata bolilor cardiace.

Cauza ametelilor pe care le ai dupa ce te scoli din pat este o scadere spontana a tensiunii arteriale. Aceasta se numeste hipotensiune ortostatica. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care manifestau aceste simptome erau cu 54% mai predispuse sa aiba probleme cu inima.

Afectiunea nu este incompatibila cu hipertensiunea globala. Asta inseamna ca, si daca o persoana are, in general, tensiunea mare, ea poate sa sufere de hipotensiune ortostatica.

Oamenii cu varste cuprinse intre 44 si 55 de ani sunt cei mai expusi la risc, dar si persoanele tinere, care prezinta simtpomele descrise mai sus, trebuie sa le ia ca pe un semn de alarma.

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la University of North Carolina, care au masurat tensiunea arteriala a 12,000 de pacienti. Acestia au fost testati si cand stateau intinsi in pat si dupa ce s-au ridicat.

Dupa 17 ani, oamenii au fost chemati pentru a li se verifica evolutia. Aproximativ 11% din pacientii care ajunsesera sa sufere de inima sufereau de hipotensiune ortostatica.

Se pare ca bolile cardiace sunt legate de hipotensiunea ortostatica. Este esential ca medicii sa masoare si tensiunea arteriala a pacientilor in acest fel: in pozitia culcat si in cand stau in picioare. Doar astfel se poate diagnostica”, a declarat Dr. Christine De Long Jones, autoarea studiului. 

One Response to “Ametesti cand te ridici din pat? S-ar putea sa ai probleme cu inima!”

Read below or add a comment...

Trackbacks

  1. [...] brusc din pat ar putea indica o vulnerabilitatea mai mare în faţa bolilor caridace, scrie Modista.ro. De ce ameţeşti atunci când te ridici brusc din [...]Leave A Comment...

*