Pozitii sexuale „minune” pentru a ramane insarcinata

Chiar daca te gandesti ca exista o reteta anume pe care va trebui sa o respecti pentru a ramane insarcinata, in realitate aceasta nu a fost inca descoperita.

De-a lungul timpului, s-au promovat o serie de mituri care spuneau ca exista pozitii sexuale minune pentru a ramane insarcinata. Desi aplicarea unei anumite pozitii sexuale nu te va salva de infertilitate, unele dintre ele te pot ajuta sa ramai insarcinata, daca nu suferi de o afectiune mai grava, informeaza bebelu.ro.

Cand sa facem sex?

Unele vorbe populare ne atrag atentia asupra faptului ca o activitate sexuala permanenta iti va mari sansele sa ramai insarcinata. In realitate, o asemenea idee este gresita.In cazul in care iti vei dori sa devii mamica, este indicat sa incerci sa urmaresti perioada ovulatiei. Modificarea pozitiei cervixului, secretiile cervicale, dar si o temperatura bazala mai ridicata – toate reprezinta indicii pentru care faciliteaza aflarea momentul in care esti fertila.

Pozitii sexuale minune

Unele pozitii sexuale sunt utile atunci cand vrei sa ramai insarcinata, in special daca uterul retrovers. Se pare ca sperma este pastrata mai mult timp in mediul vaginal cu ajutorul pozitiei misionarului, lingurita, pe la spate sau doggy style.

Pozitia misionarului

Indiferent cat de banala pare, pozitia misionarului asigura un plus in conceptie prin faptul ca sperma este depozitata cat mai aproape de cervix.

Pe la spate

O penetrare adanca va permite spermei sa se aseze in apropierea cervixului, lucru ce va asigura mai multe sanse de reusita pentru ca spermatozoidul sa fecundeze ovulul.

Lingurita

Chiar daca penetrarea nu este atat de adanca, aceasta pozitie iti permite sa te simti relaxata, lucru ce va permite spermatozoidului sa intalneasca ovulul.

Doggy style

Pozitia de care amintim va ajuta sperma sa se pozitioneze cat mai adanc in interiorul vaginului tau, penetrarea fiind adanca. De preferat ar fi ca dupa terminarea actului sexual sa mai ramai cateva minute culcata pe abdomen.

Orgasmul si conceptia

Chiar daca exista unele teorii care afirma ca orgasmul declanseaza contractiile uterine, care favorizeaza drumul pe care il parcurge sperma pentru intalnirea ovulului, in realitate, poti ramane insarcinata si fara a resimti placerea actului sexual.

Stai intinsa

Chiar daca nu exista nicio teorie medicala care sa ateste un asemenea lucru, poti incerca sa ramai in pozitia culcat imediat dupa actul sexual. In acest fel sperma va ramane mai mult timp in vagin, ceea ce va mari sansele ca spermatozoidul sa intalneasca ovulul.

Foto: Shutterstock 

One Response to “Pozitii sexuale „minune” pentru a ramane insarcinata”

Read below or add a comment...

  1. Partea cu “Stai intinsa”, daca exita nicio teorie care sa o aprobe, de ce a mai fost bagata aici?

Leave A Comment...

*